Üye Girişi

Kullanıcı Adı

Parola



Henüz Üye Değil Misiniz?
Buraya Tıklayarak Üye Olabilirsiniz.

Parolanızı Mı Unuttunuz?
Buraya Tıklayın

Kısa Mesajlar

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.

ustat
24-12-2022 20:05

ustat
12-11-2022 20:28

ustat
13-03-2021 18:26

Youtube Kanalımız: https://www.youtub
e.com/channel/UCAj
aGBwtcbbuIkFr3gNjv
aA[/u]



Başlığı Görüntüle

İSGMder » Atış Serbet » Atış Serbet
 Başlığı Yazdır
İş Güvenliği Eğitimi Ne Zaman Başlar?
musa
İşyerlerinde ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 15.05.2013/28648) kapsamında eğitim verilmesi zorunlu... Ancak birey ne zaman iş Güvenliği Eğitimi almaya başlamalı?
 
zeber
Musa bey, ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİĞİN 6. maddesinin 2. fıkrasında;

"(2) İşveren, çalışan fiilen çalışmaya başlamadan önce, çalışanın yapacağı iş ve işyerine özgü riskler ile korunma tedbirlerini içeren konularda öncelikli olarak eğitilmesini sağlar." ibaresi bulunmaktadır.

Yine aynı yönetmeliğin 5. maddesinin 4. fıkrasında;

"(4) İşveren, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde; yapılacak işlerde karşılaşılacak sağlık ve güvenlik riskleri ile ilgili yeterli bilgi ve talimatları içeren eğitimin alındığına dair belge olmaksızın, başka işyerlerinden çalışmak üzere gelen çalışanları işe başlatamaz." ibaresi bulunmaktadır.

Size tavsiyem iş başı yapacak olan personele işe başlamadan önce en az 4 saat eğitim vermenizdir. 4 saatin altında eğitim verdiğiniz taktirde eğitim yetersiz sayılmaktadır ve herhangi bir kazada isg uzmanı sorumlu tutulacaktır.

İyi çalışmalar kazasız günler dilerim...
 
Atlanılacak Forum:
Sayfa oluşturulma süresi: 0.06 saniye
428,270 Tekil Ziyaretçi